Difference Between Torque And Cadence Sensing - Pogo Cycles bike to work available

Forskellen mellem moment- og kadenceføling

Introduktion:

E-cykelforskning kan være udfordrende. Når du er helt ny i verden af ​​elcykler, især hvis du overvejer at købe din egen cykel, kan disse sætninger være meget forvirrende. Selvom du måske ønsker omhyggeligt at undersøge fordele og ulemper, er det nemt at blive forvirret.

Pedal-assist-systemerne (PAS) på elektriske cykler er en af ​​deres vigtigste fordele. Når en rytter træder i pedalerne, aktiverer en elcykels elektriske hjælpemiddel cyklens motor, så du kan rejse hurtigere, længere og længere, end du kunne på en almindelig cykel. Alle ebikes har et PAS, men de fungerer alle forskelligt.

Moment- og kadenceføling er de to primære kategorier af pedalassistentsystemer (PAS). Begge sender et signal til cyklens motor om at aktivere pedalassistance som reaktion på rytterens bevægelser, men de er forskellige i timingen og metoden til at gøre det. Alt fra komforten ved din tur til batteriets kapacitet påvirkes af disse variationer.

 

Skelnen mellem momentregistrering og kadenceføling samt fordele og ulemper ved hver af dem er dækket nedenfor.

 

  • E-cykelpedalsensorer:

Når du træder i pedalerne på en elcykel udstyret med pedalassistentsensorer, aktiveres motoren med det samme. Du kan styre motoren uden gas, hvis du har pedalhjælp. Pedalsensorer kan opdeles i to kategorier: kadence, som afgør, om du træder i pedalerne, og drejningsmoment, som bestemmer, hvor hårdt du træder i pedalerne.

 

  • Kadencesensorerne

Den grundlæggende kadencesensor på håndsvinget bruger en magnet til at tænde motoren, når du begynder at cykle, og FRA, når du stopper. Den fungerer noget som en kontakt. Du skal manuelt flytte hjælpetilstanden op og ned for at styre boostniveauet og hastigheden ved hjælp af kadencesensoren.

En kadencepedalsensor er tilgængelig på de fleste begynder-e-cykler. Pedalhjælpen fra denne sensor kan føles rykket, træg og kontraintuitiv. Det er dog en billig tilgang at tilføje en form for pedalhjælp til cyklen. Motoren vil også aktivt modsætte sig dine forsøg, hvis du forsøger at pedalere hurtigere, end den roterer.

 

  • Momentsensorer (avanceret)

Momentsensoren, som gør brug af en præcis strain gauge, er en helt separat teknologi. Den overvåger den reelle kraft, du giver til pedalen, og sampler pedalslaget 1.000 gange i sekundet. For at beregne, hvor meget strøm der skal tilføres cyklen, måler en momentsensor, hvor hårdt rytteren træder i pedalerne.

Køreren føles bionisk som et resultat af denne modifikation i realtid, som teknisk forstærker hvert input, du laver. Drejningsmomentsensorer er et almindeligt træk ved dyrere e-cykler, og i nogle lande er det forbudt at sælge kadencesensorer, der kun har kadence. Ulempen ved denne teknik er, at den er væsentligt dyrere at implementere, fordi præcisionskomponenten er dyrere.

 

Hvad er forskellen mellem momentregistrering og kadenceføling?

En drejningsmomentregistrerende PAS vil typisk give dig en mere jævn kørsel, fordi pedalassistancen er koordineret med dine bevægelser. Kadence tændes og slukkes brat. På en cykel kan dette ofte føles rykket, trægt eller endda kontraproduktivt i forhold til det, du forsøger at gøre. Disse problemer er dog måske ikke så tydelige, hvis du normalt kører på fladt underlag, fordi pedalassistenten ikke skal skiftes så ofte, som den ville gøre i kuperet terræn.

Batterikapaciteten på din cykel bestemmes også af PAS. Med kadencefølende PAS tager magneter og sensorer udelukkende højde for det hjælpeniveau, der bruges til at beregne mængden af ​​pedalassistance.

Mængden af ​​pedaltryk ved hjælp af momentsensorer bestemmer mængden af ​​motorassistance. Ingen batteristrøm går tabt, når du sætter farten ned eller kører ned ad bakke, fordi din cykel hjælper dig mere, når du bruger mere kraft. Sammenlignet med cykler med kadenceregistrerende PAS, har cykler med momentregistrerende PAS typisk et væsentligt højere kilometertal. Dette gælder især, hvis du forventer, at du ofte rejser på tværs af stejlt terræn.

 

  • Fordele ved Pedal Assist

Fordelene ved elcykler med pedalassistance er mange og fremragende. Pedalassistent er et klart valg for mange elcyklister, da det forbedrer brugeroplevelsen og er en intuitiv, responsiv cykelfunktion. Du sparer energi ved at bruge pedalassistenten. Hvis du har en cykel med pedalhjælp, uanset om du er ude på en længere tur, eller der er en hård bakke langs din sædvanlige pendling, vil du fuldføre din rejse med at føle dig mere energisk i stedet for udmattet.

Pedalassistentfunktionen gør det betydeligt nemmere at klatre bakker og navigere i hårdt terræn.

For begyndere og amatører er det at foretrække at bruge pedalassistent frem for at bruge et gashåndtag, fordi det er meget mere intuitivt. Find en elcykel med pedalassistentteknologi, hvis du gerne vil have en, men er bekymret for at lære at betjene et gashåndtag. Din cykels rækkevidde pr. opladning kan også øges med pedalhjælp. Du kan rejse længere, end hvis du kun brugte batteriet ved at kombinere fysisk pedalkørsel og batteristrøm. Dette opfordrer dig også til at træne mere!

 

Tilbage til blog